Hoofdpagina

Uit Batapedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WikiHeader.png
Welkom op Batapedia, de homepage van de Vrije Bataafse Staten.
544 artikels

Welkom!

Welkom op de wiki van Batavië, een micronatie dat reeds bestaat sinds februari 2006. Passeer zeker eens langs ons forum als je interesse hebt om lid te worden van onze virtuele natie.


Wie is?

Gustaaf Vermeylen.jpg

Gustaaf Vermeylen sr. was gedurende verschillende termijnen de Minister-president tijdens het Tweede Koninkrijk Batavië. Hij was lid van ondermeer de Conservatieve Monarchistische Partij, de Bataafse Democratische Partij, de Liberale Unie en de Nieuwe Liberale Unie. Hij wordt gezien als één van de meest vooraanstaande burgers van het Koninkrijk en een boegbeeld van de oude orde. Zijn kleinzoon Gustaaf Vermeylen jr. stapte bij de heropstanding van de Verenigde Bataafse Staten in zijn voetsporen.

In Batavië kwam Gustaaf op 1 januari 2007. Zijn komst en inzet heeft zich vertaald in een groot scala van ontwikkelingen. De eerste zaken die hij aanpakte was de verhouding tussen de monarchie en democratie. De grondwet werd op zijn initiatief meer malen aangepast. Het Burgerlijk Wetboek vond haar basis en de gewestelijke en gemeentelijke bestuurslaag kreeg vorm.
{{#if:{{Wikipedia:Main_Page/Tomorrow}}||}}